Органічна морінга, її користь для здоров'я та поради щодо приготування

julio 14, 2023

Moringa Kratom World Best Imunity product

Познайомтеся з нашою Морінгою (Moringa oleifera). На батьківщині, в Індії та Непалі, це дерево відоме як "тростина", "чудо-дерево" та "дерево життя". Сьогодні його також культивують в Африці, Латинській Америці та Азії.


Порошок морінги, виготовлений з листя дерева морінги, має низку науково доведених переваг і лікувальних властивостей. Цей суперпродукт тисячоліттями використовується як традиційний лікарський засіб у фітомедицині та аюрведичному лікуванні.

Ось основні переваги морінги для здоров'я та наші улюблені способи додати цей суперпродукт до свого раціону:

Вона багата на вітаміни та мінерали

Більшість корисних продуктів, які ви їсте, містять лише по одній основній поживній речовині, наприклад, морква - вітамін А, цитрусові - вітамін С, горіхи - вітамін Е. Листя морінги відоме як суперпродукт, оскільки одна чашка подрібненого листя є хорошим джерелом заліза, кальцію, вітаміну С, вітаміну В6і рибофлавіну. Воно також містить значну кількість калію, вітаміну А, вітаміну Е та магнію.


Насправді, листя морінги містить більше вітаміну С, ніж апельсини. Це означає, що морінга може сприяти всьому: від покращення зору та імунітету до здоров'я кісток і шкіри.

Джерело рослинного білка

Незалежно від того, чи ви вегетаріанець, чи просто намагаєтеся зменшити споживання м'яса: Не завжди легко знайти правильний рослинний білок.


Так, є сочевиця і темпе, але іноді вам просто потрібна швидка, неважка добавка, яку можна додати в смузі або суп. Морінга - саме те, що треба. Порошок з її подрібненого листя багатий на білок і перевершує бобові, оскільки містить усі незамінні амінокислоти, необхідні для відновлення м'язів, вироблення енергії та регулювання настрою.

Це допоможе вашому сексуальному життю

Стрес може негативно вплинути на ваше сексуальне життя. Він може знизити рівень гормонів, підвищити рівень кортизолу і знизити рівень дофаміну, що знижує лібідо. У дослідженнях на тваринах було доведено, що морінга не тільки знижує рівень кортизолу, але й може природним чином підвищувати рівень тестостерону, природного стимулятора лібідо. В одному дослідженні екстракт морінги покращив сексуальну активність щурів, пригнічуючи кортизол і підвищуючи тестостерон.

Захищає печінку

Подумайте про печінку як про детоксикатор вашого організму. Вона фільтрує кров, виводить хімічні речовини та розщеплює жири - і морінга може допомогти їй краще функціонувати.


Головним чином, морінга містить високу концентрацію поліфенолів для зворотного окислення в печінці. Попередні дослідження також показали, що споживання морінги зменшує фіброз печінки і захищає від її пошкодження.

Це допомагає боротися з вільними радикалами, що ушкоджують печінку.

Вільні радикали утворюються внаслідок забруднення навколишнього середовища, наприклад, смаженої їжі та сонячного опромінення. Вони пошкоджують клітини, позбавляючи їх електронів, що призводить до окислювального стресу, пошкодження клітин і передчасного старіння.


Помічники: антиоксиданти, такі як флавоноїди, поліфеноли та аскорбінова кислота, які містяться в морінзі.


Доведено, що дієта, багата на антиоксиданти, запобігає передчасному утворенню зморшок і потенційно подовжує життя.

Допомагає зменшити запалення


Доведено, що морінга значно зменшує запалення в клітинах. Морінга не тільки містить протизапальні поліфеноли та ізотіоціанати, а й зменшує запалення, пригнічуючи запальні ферменти та білки в організмі. Тому він може допомогти, наприклад, при діабеті, серцево-судинних захворюваннях і раку.

Допомагає збалансувати рівень цукру в крові.

Різке підвищення рівня інсуліну і цукру в крові може призвести до перепадів настрою і тяги до цукру, і навіть до розвитку діабету 2 типу та ожиріння. Просто спробуйте морінгу! У лабораторних дослідженнях було доведено, що порошок листя морінги ефективно знижує рівень ліпідів і глюкози та регулює окислювальний стрес. Одне дослідження на тваринах навіть показало, що морінга в раціоні може допомогти зменшити набір ваги та резистентність до інсуліну.

Допомагає покращити травлення

Порошок з листя морінги містить близько 30% клітковини, більша частина якої нерозчинна, що не тільки необхідна для травлення, але й може знизити ризик захворювань. Морінга є природним антибіотиком і антибактеріальним засобом і може допомогти пригнічувати ріст різних патогенних мікроорганізмів, які можуть викликати розлади травлення. Доведено, що протизапальні властивості морінги допомагають при розладах травлення, таких як коліт. Крім того, нове дослідження на мишах показало, що вона може покращити стан кишкових бактерій.

Підтримує здоров'я мозку

За оцінками, кожна восьма людина старше 65 років страждає на хворобу Альцгеймера. Листя дерева морінга багате на вітаміни С і Е, які борються з окислювальним стресом, пов'язаним з хворобою Альцгеймера. Дослідження на тваринах щодо хвороби Альцгеймера та деменції дають багатообіцяючі результати. Крім того, морінга також пов'язана з підвищенням рівня дофаміну та серотоніну ("гормонів щастя"), і подальші дослідження припускають, що в майбутньому її можна буде використовувати для лікування депресії.

Ризики морінги для здоров'я

На сьогоднішній день не виявлено жодних негативних побічних ефектів, пов'язаних з високими дозами флавоноїдів з рослинних джерел. Це можна пояснити їх відносно невеликою кількістю, яка поступово потрапляє в кров, і швидкістю, з якою вона засвоюється організмом, а також швидким виведенням флавоноїдів.

Листя, насіння, кора, коріння, сік і квіти морінги часто використовуються в традиційній медицині. Листя і капсули насіння використовуються в їжу. Дослідження з екстрактами листя показують, що морінга дуже безпечна. Жодних негативних побічних ефектів у зв'язку з дослідженнями на людях не було зафіксовано.

Як застосовувати порошок з листя морінги
Порошок з висушеного та подрібненого листя морінги має м'який смак із злегка землистим присмаком і тому є гарним доповненням до багатьох різних рецептів. 

  • Просто розведіть класичний порошок у воді та випийте!
  • Або додайте його до ранкового зеленого смузі.
  • На обід або інші страви його також можна посипати в хумус, гуакамоле, супи, салати або тости з авокадо.
  • Використовуйте порошок, як матчу, і змішайте його з гарячою водою як замінник кави без кофеїну.

Дякуємо, що прочитали цю статтю!

Ваша команда Kratom World