Що таке розмарин лікарський rosmarinus officinalis і яку дію він має?

julio 14, 2023

Rosmarinus kratom world selling price good imunity

Що таке розмарин лікарський (Rosmarinus officinalis)

Розмарин або лікарський розмарин (лат. Rosmarinus officinalis) - це ароматична рослина з родини очиткових, батьківщиною якої є кліматично сприятливе Середземномор'я. Він росте як вічнозелений, густо розгалужений чагарник з вузьким, реактивним листям і прикрашений красивими білими, синіми або фіолетовими квітами, коли цвіте. Плоди тверді.

 

Де вирощується

Спочатку вирощувався в Середземноморському регіоні. Його також культивують в Англії, США, Мексиці та майже у всій Центральній та Східній Європі, але є одна умова: оскільки він не може пережити сувору зиму, то повинен зимувати в теплиці.

 

Дія розмарину:

Рослина має широкий спектр цілющих властивостей. Це антиоксидант, який підтримує природний захист організму. Сприяє нормальному функціонуванню травної системи, печінки і жовчного міхура, позитивно впливає на рівень холестерину в крові, виведенню і очищенню організму. Він також благотворно впливає на нирки і сечовивідні шляхи, допомагає підтримувати нормальну роботу дихальної системи і серця і підтримує кровообіг.

Розмарин підходить для загального освіження організму. Жінки можуть спробувати його для гарного самопочуття під час менопаузи, а всі, незалежно від статі, можуть використовувати його для здоров'я суглобів. У сфері психічного здоров'я він підходить для гарної пам'яті та підтримки емоційного благополуччя (позитивно впливає на стрес).

Розмарин - застосування, що з нього можна приготувати?

Висушене листя розмарину використовують для приготування чаю, тонізуючих ванн або інгаляцій. Розмарин також є чудовою спецією, яка особливо добре поєднується з рибою та куркою.

 

Приготування:

Щоб приготувати настій, залийте окропом 1 чайну ложку розмарину на 1/4 літра і залиште настоюватися на 15 хвилин під кришкою.


Приймати 3 - 4 рази на день між гарячими стравами.


Для приготування ванни візьміть 50 г листя на літр води, доведіть воду до кипіння і залиште настоюватися на 30 хвилин. Процідіть рідину і додайте її у ванну.



Для інгаляції нам знадобиться 10 г розмарину на 1 л води, доведіть воду з листям до кипіння і залиште настоюватися на 10 хвилин. Робіть інгаляції кілька разів на день.

 

Історія розмарину

Історія розмарину дуже давня. Його вирощували ще стародавні греки та римляни. Назва Rosmarinus походить від слів ros і marina - морські водорості. Вважалося, що він стимулює пам'ять, тому грецькі студенти часто носили на голові вінки з розмарину. Ця рослина асоціювалася з коханням і смертю. Що це означає? Під час похорону гілочку розмарину, що символізує спогади, вкладали в руки покійного. З іншого боку, він також символізує любов. З цієї причини наречені одягали його у день весілля. Оскільки він також має лікувальну дію, раніше був популярним засобом проти чуми.

 

 

Дозування:

Свіже або сушене листя використовують як траву і як спецію. Сушене листя розмарину має сильний аромат, схожий на камфору. Рекомендована добова доза спеції - максимум 1 чайна ложка розмарину за один прийом їжі на 4 особи. У більших кількостях він може мати інтоксикаційний ефект.



У нас ви можете купити розмарин ТУТ.