ВИ КУПУЄТЕ КРАТОМ ВПЕРШЕ І ХОЧЕТЕ ЗНАТИ, ЩО ТАКЕ КРАТОМ, ЯК ВІДРІЗНИТИ РІЗНІ ВИДИ, КОЛЬОРИ ТА ЇХ ПОХОДЖЕННЯПерш ніж перейти до власне виробництва, давайте поговоримо про кратом як рослину, з якої він походить. Кожна плантація має власну стеблову жилу (вид дерева), яка відрізняється своїм розташуванням на плантації. Положення на плантації залежить від забезпеченості дерева поживними речовинами, наприклад, на краю плантації дерево має більше простору і отримує більше поживних речовин, ніж дерева в центрі, або дерева в більш сухих частинах плантації, або, навпаки, дерева, що знаходяться в глибині плантації. Кольори та ефекти різних видів можна побачити по жилці на стеблі.
Кратомне дерево завжди збирають, коли йому виповнюється 2-3 роки, щоб забезпечити гарний ріст листя і кратом найкращої якості. Чим старше дерево, тим краща якість листя кратома, що також гарантується правильною обробкою.
ЗЕЛЕНИЙ КРАТОМЗЕЛЕНИЙ ЧИСТИЙЦей вид кратома вирощують в Ментеба, в містечку Путусібау. Продукт з цієї місцевості відомий високим вмістом мітрагініну, алкалоїду, що міститься в листі. Плантація має багато води, оскільки розташована безпосередньо на березі річки Капуас.
При переробці Green Pure необхідно дотримуватися особливої обережності, особливо при виборі та сушінні листя. Листя завжди має бути неушкодженим і мати зелений колір під час сушіння.
Під час очищення листя промивають під проточною водою, щоб видалити всі домішки.
Потім їх сушать у спеціальній сушильній камері, де листя перевертають на 2-3 години, щоб запобігти пожовтінню. Потім листя сушать на стелажах на сонці протягом 3-4 годин, також перевертаючи, щоб воно рівномірно висохло.
Наступним кроком є видалення центрального ребра, завдяки чому з листка утворюються невеликі шматочки. Для цього використовують циліндричну сітку з отвором 2х2 мм. Це розділяє стебла і робить колір максимально зеленим.
СУПЕР ЗЕЛЕНИЙ КРАТОМЦе суміш з 2 різних районів, один з яких - Ментебах, а інший - Джонконг. Все починається зі збору врожаю, де відбираються найбільші листки, оскільки вони мають найвищий вміст алкалоїдів. Обидва види обробляються так само, як і класичний зелений кратом.
ЗЕЛЕНИЙ МАЕНГ ДАЯк і попередній вид, це змішаний вид. Тут ви знайдете листя з 3 різних районів: Suka maju, Nanga Silat і Boyan Tanjung.
ЗЕЛЕНІ ДЖУНГЛІЦентр збору знаходиться в районі Jongkong, а листя збирають з диких старих дерев. Винятком в обробці є процес сушіння, де цей вид сушиться протягом 24 годин тільки в приміщенні. Хоча порошок не має яскраво-зеленого кольору, цей метод сушіння зберігає максимальну кількість алкалоїдів у листі.
БІЛИЙ КРАТОМБІЛА МАГІЯЦей вид є одним з бестселерів серед сортів білого кратома. Листя походить з регіону Нанга Сілат і Джонгконг. Для цього виду важливо підбирати дерева відповідно до їх розташування на плантації.
БІЛЕ БОРНЕОЦей вид є сумішшю білого і зеленого кратома. Білий сорт вирощується в регіоні Боян Танджунг. Під час виробництва зелене листя сушать в приміщенні протягом 24 годин, щоб зберегти вміст мітрагініну. Це покращує якість кінцевого продукту.
БІЛИЙ МАЕНГ ДАОсновним інгредієнтом цього виду є білий кратом, а потім зелений вид Maeng Da. Плантація, де збирають листя для білого кратома, знаходиться в Нанга Сілат.
БІЛИЙ ЧИСТИЙКратом White Pure вирощується в районі Нанг Сілат. Породи дерев, з яких вирощують цей вид кратома, можна впізнати за білими прожилками, що проходять через центр листка.
Виробництво білого кратома майже ідентичне зеленому, за винятком процесу сушіння. Час сушіння білого кратома становить від 3 до 4 годин на сонці, в той час як час сушіння зеленого кратома становить лише 1-2 години (або не становить взагалі), оскільки кращим є час сушіння від 4 до 5 годин в приміщенні. Це допомагає зберегти вміст алкалоїдів. Подальша обробка така ж, як і для зеленого кратома.
ЧЕРВОНИЙ КРАТОМЧЕРВОНИЙ ЧИСТИЙПлантація розташована в регіоні Боян Танджунг. Виробництво червоного кратома вимагає процесу ферментації для зміни кольору, аромату і ефекту. Після сортування та миття листя зв'язують у пучки або поміщають у спеціальні бочки, щоб розпочати процес ферментації, який триває 3-4 дні. За цей час листя змінює колір, а потім розкладається на сушильних стелажах, де сушиться протягом 2-3 годин. Процес такий самий, як і у попередніх двох.
RED BORNEOНаш найпопулярніший червоний сорт. Червоний Борнео - найсильніший червоний кратом, завдяки місцю вирощування, яке, як випливає з назви, знаходиться на островах Борнео.
ЧЕРВОНИЙ БАЛІРайони, де збирають листя, називаються Боян Танджунг і Нанга Силат. Це найкращий вид червоного кратома.
ЧЕРВОНИЙ МАЕНГ ДАЦе суміш червоного чистого кратома і зеленого кратома Маенг Да в ідеальному співвідношенні.
ЧЕРВОНИЙ БЕНТУАНГІЦей тип містить листя з регіону Сака. Процес такий самий, як і для червоного кратома, але ферментація триває 6-7 днів. Мета - отримати більш концентрований колір і сильніший аромат.
ЗОЛОТИСТИЙ, ЖОВТИЙ І КОРИЧНЕВИЙ КРАТОМЗОЛОТИЙ КРАТОМЦей тип складається з білого та червоного кратома. Плантація білого кратома знаходиться в Нанга Сілат, а плантація червоного кратома - в Боян Танджунг.
ЖОВТИЙ БАЛІСуміш усіх основних видів: білого з Нанга Сілат, червоного з Боян Танджунг і зеленого з Джонгконг. Це один з найбільш універсальних видів кратома. Зелений кратом сушать тільки в приміщенні протягом 24 годин.
КОРИЧНЕВИЙ КРАТОМЦей червоний сорт походить з регіону Сака. Він має той же процес виробництва, що і Червоний Бентуангі, але ферментація займає ще більше часу.
Дякуємо, що прочитали цю статтю. Ми сподіваємося, що змогли допомогти вам вибрати найкращий сорт кратома для вас. Якщо ви все ще не впевнені, зв'яжіться з нами по електронній пошті, в онлайн-чаті або відвідайте наш магазин, і наші продавці з радістю допоможуть вам з вибором.
Ваш кратомний світ