Ягода асаї, яку називають суперфудом, привертає все більше уваги завдяки своїм корисним властивостям. Цей маленький темно-фіолетовий плід пальми асаї має багато позитивних ефектів для здоров'я людини. У цій статті ми розглянемо, чим насправді є ягода асаї, її історію, ефекти та користь для здоров'я, а також рекомендований спосіб її вживання з точки зору експерта
Асаї (Euterpe oleracea) - це невеликий круглий плід, який походить з пальми асаї, що росте в тропічних лісах Амазонії. Плід розміром з виноградне гроно і має темно-фіолетовий колір. Асаї багатий на різноманітні поживні речовини, зокрема антиоксиданти, клітковину та корисні жири. Багато людей вживають його у вигляді порошку асаї, соку асаї або смузі асаї. Яскравий фіолетовий колір свідчить про високий вміст антиоксидантів, завдяки чому асаї завоювала репутацію суперпродукту (1).
[Партха Нанді, доктор медицини, F.A.C.P. - творець і ведучий міжнародної телепрограми про медичний спосіб життя "Запитай доктора Нанді", де він розповідає про ягоду асаї та інші теми. Він співпрацював з Міністерством охорони здоров'я в багатьох країнах, включаючи Ямайку та Індію. Він також співпрацює з Всесвітньою організацією охорони здоров'я в багатьох регіонах світу].
За словами професора дієтології, доктора Анни Новакової, "Асаї - це чудовий продукт, який може запропонувати нам багато переваг для здоров'я. Важливо включати асаї в збалансований раціон і використовувати його потенційні переваги для здоров'я".
Тож навіщо більше чекати? Незабаром ви знайдете ягоди асаї найкращої якості в нашому інтернет-магазині, і ми будемо раді почути вашу думку. :)
Дякуємо, що прочитали,
Ваш Kratom World
Посилання:
Вплив добавок із соком на основі ягід асаї (Euterpe oleracea Mart.) на антиоксидантний захист крові та ліпідний профіль у юних бар'єристів. Пілотне дослідження. (2023, 30 жовтня). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4447763/ (1)
Антиоксидантна та гіполіпідемічна активність плодів асаї робить їх цінним функціональним продуктом харчування. (2023, 30 жовтня). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7824079/(2)