Цікаві факти про дерево кратома

листопад 20, 2022

Kratom Baum Header

Назва Mitragyna speciosa використовується як синонім кратомового дерева. Ви також можете зустріти рослину під назвою червоне сантолове дерево. Рослина з Південно-Східної Азії належить до роду Мітрагіна (Mitragyna) і належить до родини Рубієві (Rubiaceae). Сюди входить понад 13 000 видів рослин.

У цьому контексті часто виникає питання: "Що таке кратом?". Кратом отримують шляхом сушіння та обробки листя Mitragyna speciosa. Ця речовина є психоактивною речовиною. Основними компонентами є 7-гідроксимітрагінін та мітрагінін.

У цій статті ви можете дізнатися більше про дію, характеристики та розповсюдження рослини. Вона також дає уявлення про легальність і вирощування цієї речовини. Ви також дізнаєтеся, як переробляється рослина кратом.

Характеристики дерева кратома


Вічнозелене дерево росте переважно в Південно-Східній Азії. У середньому воно досягає висоти від 10 до 25 метрів. У рідкісних випадках дерево виростає до більш ніж 30 метрів у висоту. Характеризується сильним ростом листя. Рослина має світло- або середньо-зелене листя і коричневу або сіру кору. З віком кора стає товстою і має глибокі вм'ятини.

Листя має помітну листкову пластинку і стебло. Стебла зазвичай мають довжину від двох до п'яти сантиметрів. Листова пластинка загострена і повністю окантована. Його максимальна довжина становить 14 сантиметрів. Завдяки своїй ширині до десяти сантиметрів, вона має еліптичну або яйцеподібну форму. Листя мітрагіни має вигнуті бічні жилки. Вони особливо яскраво виражені і добре помітні на нижньому боці листка.

Підсумовуючи, можна сказати, що рослина мітрагіни має такі характеристики:

  • Густий ріст листя
  • Висока висота росту
  • Міцна кора
  • Загострене, облямоване листя яйцеподібної або еліптичної форми
  • Сильні та вигнуті бічні вени
  • Листя кратомового дерева

Kratom Baum Blätter

Поширення кратомового дерева

Кратомове дерево походить з Південно-Східної Азії. Зазвичай рослина зустрічається на Філіппінах або в Новій Гвінеї. Зараз рослина поширилася в інші тропічні регіони. З цієї причини дерева також можна зустріти в:

  • Індонезії
  • Малайзії
  • Таїланді
  • Брунеї
  • В'єтнамі
  • Камбоджі
  • Борнео
  • Балі
  • Лаосі

Вирощування

Вирощування рослин кратома є складним. Існує два різних способи вирощування рослин. Для вирощування Mitragyna speciosa використовують або насіння, або живці. Найкраще використовувати кілька живців або насіння. Це пов'язано з тим, що ймовірність успішного проростання досить низька.

Щоб збільшити шанси на успішне вирощування, слід використовувати свіже насіння кратома. Якщо насіння занадто старе, воно рідко або ніколи не проростає. Тому бажано витратити більше грошей на якісне насіння, оскільки тільки воно здатне прорости.

Хорошою альтернативою насінню є живці. Для того, щоб вони росли і процвітали, їм потрібні оптимальні кліматичні умови. Це може бути складно в регіонах за межами тропіків. З цієї причини в ідеалі слід висаджувати кілька живців. Укорінення дрібних частин дерева є проблематичним. Ще одним каменем спотикання може стати зараження грибком. Кратомні дерева схильні до грибкового ураження, яке на ранніх стадіях може бути фатальним.

Якщо ви хочете посадити живець, найкраще виконати такі дії:

  • Помістіть зволожений торф'яний мох у горщик для рослин
  • Вставте живець у субстрат
  • Захистіть рослину і горщик поліетиленовим пакетом. На початку не слід потрапляти під прямі сонячні промені. Лише коли коріння живця розростеться, його можна виставляти під прямі сонячні промені.
  • Регулярно відкривайте поліетиленовий пакет, щоб акліматизувати рослину до мінливих кліматичних умов. Це зробить її більш стійкою та міцною.
  • Коли живець добре вкоріниться, дістаньте його з пакета і знайдіть для нього сонячне місце.

Порада: Mitragyna speciosa потребує багатого ґрунту. Він повинен містити багато азоту. Це дасть рослинам енергію, необхідну для стимулювання процесу росту.

Чи законне вирощування кратома?

Вирощування дерев кратома в Україні є законним. Також дозволено споживати або продавати листя рослини або подрібнений кратом. Однак з цього правила є винятки. Споживання концентратів є незаконним. Також заборонено продавати продукти зі стимулюючою активною речовиною наступним цільовим групам

  • неповнолітні
  • вагітні жінки

Активні інгредієнти та подальша переробка

Листя рослини кратома містить дві активні речовини. Це мітрагінін і 7-гідроксимітрагінін. Через різні співвідношення цих двох речовин, ефекти продуктів з мітрагініном можуть сильно відрізнятися. Ефекти також варіюються в залежності від фізичних умов і толерантності. Тип добавок з кратомом також може впливати на їхню ефективність.

Зазвичай ви можете знайти кратом у наступних різновидах:

  • листя
  • порошок
  • екстракти


Використання листя є найбільш універсальним. Вони підходять, зокрема, для жування. Під час жування ви вивільняєте активні інгредієнти з частин рослини і поглинаєте їх перорально. Компоненти рослини також підходять для чаю.

Якщо ви віддаєте перевагу порошку або екстрактам кратома, вживайте їх з їжею або напоями. Його також можна вживати самостійно. Продукти мають сильний власний аромат, тому до них може знадобитися деяке звикання.

Щоб отримати користь від ефективної добавки, слід звернути увагу на спосіб обробки кратома. Зазвичай листя можна обробляти вручну або механічно після сушіння. Виробництво вручну настільки делікатне, що цінні інгредієнти зберігаються в препараті. З іншого боку, ручна обробка займає багато часу і коштує дорого. Дешевше купувати порошок та екстракт, виготовлені машинним способом.

Висновок

Mitragyna speciosa - це тропічне дерево, яке характеризується своєю висотою та густим ростом листя. Листя рослини відоме своїм стимулюючим ефектом.

Вирощування кратома є складним і в наших широтах можливе лише зрідка за допомогою живців або насіння. Причиною цього є те, що рослини рідко розвивають коріння і схильні до зараження грибками, якщо вологість повітря занадто висока. Тому часто дешевше купувати листя кратомового дерева, оброблене в магазині. У Worldpowder ви можете придбати жовті, червоні та зелені сорти з різними способами обробки та розмірами. Додаткову інформацію про легальність продукції Mitragyna можна знайти в базі даних Державного реєстру лікарських засобів України.