Вайюса, також відома як Гуайюса, дія, приготування та походження

жовтень 19, 2022

Wayusa alias Guayusa, Die Wirkung, Zuberreitung und herkunft

Сьогодні на ринку можна знайти цілий ряд стимулюючих речовин, які благотворно впливають на наше тіло і розум. Ви чули про Wayusa?

Ви любите чай мате за його тонізуючий ефект? Тоді ви неодмінно полюбите і Ваюсу!

Мало хто з нас може уявити собі завтрашній ритуал без чашки теплого стимулюючого чаю або запаху свіжозмелених кавових зерен. Не кажучи вже про їхній тонізуючий ефект, який поступово починає проявлятися через кілька годин після вживання. Завдяки кофеїну або теїну наш організм може функціонувати належним чином навіть після повноцінного нічного сну, коли в іншому випадку ми не змогли б виконати очікувані від нас завдання. В останні роки на ринку з'явилися альтернативи, які здивують вас не лише своїм тонізуючим ефектом.



Звідки походить гуаюса?

Вайюса (гуаюса) - священна рослина, яка походить з тропічних лісів Амазонії. Однак, в основному вона росте в Еквадорі. Тамтешні індіанці з племені кечуа й досі вірять, що це рослина, яка підтримує сон і захищає від злих духів. Можливо, саме тому їй дали назву "нічний сторож".

Індіанці кечуа готують цей традиційний напій вранці після пробудження. Вони доводять його до кипіння, довго кип'ятять, а потім п'ють на світанку. Це ритуал, під час якого всі сідають у коло і розповідають про свої сновидіння минулої ночі. Разом вони намагаються зрозуміти сни.

Багато хто плутає цю рослину з усім відомим кущем мате, але їхні ефекти дещо відрізняються. У вайюсі ви знайдете багато стимуляторів, таких як кофеїн, теобромін тощо, а також дуже сильну дозу L-теаніну. L-теанін сприяє виробленню альфа-хвиль в мозку, завдяки яким мозок краще забезпечується кров'ю і таким чином підтримується мислення. Багато людей незалежно спостерігали інші позитивні ефекти на організм і мали позитивний досвід вживання чаю Wayusa. Спробуйте празький чай Вайюса і переконайтеся в цьому самі.



А які ще ефекти має Вайюса?

Пробуджує тіло і розум

Підтримує концентрацію уваги та здатність до навчання

Бореться з першими ознаками старіння завдяки високому вмісту антиоксидантів

Ефективно стимулює сексуальний потяг

Покращує якість сну

Очищає нирки та сечовий міхур

Бореться з високим кров'яним тиском



Як готується вайюса?

Незважаючи на те, що вже було сказано, що вайюса в деяких аспектах схожа на чай мате, приготування відрізняється. Якщо ви хочете отримати з рослини якомога більше активних інгредієнтів, варіть її на повільному вогні у великій каструлі на світанку. Потім перелийте його в склянку і вільно пийте протягом дня. Чай вайюса неодмінно здивує вас своїм незвичайним смаком і ароматом.



Де можна купити Ваюсу?

Наразі продаж чаю Вайюса в нашій країні обмежений. Проте його можна знайти в деяких інтернет-магазинах здорової їжі або в магазинах, що спеціалізуються на дієтичному харчуванні.

Що таке гуаюса?

Часто ви можете зустріти гуаюсу під її другою назвою - зелена гуаюса. Ефекти гуаюси відомі вже тисячі років, і ця чудодійна рослина повільно, але впевнено починає з'являтися в нашій країні. Для приготування препарату використовують листя дерева Ilex guayusa. Це вічнозелене дерево, яке може виростати до 30 метрів. Ilex guayusa належить до родини падубових, саме тому напій може нагадувати оспіваний багатьма мате. Ця рослина має овальне листя і крихітні білі квіти, які згодом перетворюються на яскраво-червоні плоди.



За межами Еквадору вона також зустрічається в деяких районах Перу та Колумбії. Її навмисно вирощують у садах джунглів, і завдяки цьому є можливість імпортувати її в органічній якості. Вирощування не потребує жодних штучних речовин, які могли б суттєво вплинути на його якість. Кожен урожай листя збирається вручну, приблизно раз на чотири роки. Зібране листя залишають сушитися безпосередньо на сонці. Результатом цього процесу є листя найвищої органічної якості, яке є найкращим, що ви можете дати своєму організму. Їх цілющі властивості відомі вже понад 1500 років.



Купититонкий порошок гуаюси можна ТУТ, а подрібнені листи гуаюси - ТУТ.