Кратом та алкоголь - огляд

січень 05, 2024

Kratom Alkohol header

З давніх-давен алкоголь поєднували з іншими речовинами, щоб посилити його дію. Стародавні єгиптяни змішували вино з блакитним лотосом, щоб впливати на свідомість і стимулювати лібідо. Майя надавали перевагу бальче, а в Європі пиво часто змішували з датурою або опійним маком. У пізніші часи також були популярні абсент і він маріані.

Сьогодні на ринку все ще є багато алкогольних напоїв, які містять трави, наприклад, Jägermeister. Однак це не означає, що ви не можете змішувати їх самостійно з іншими речовинами - практика, яка все ще поширена. Особливо популярною комбінацією є, наприклад, кратом та алкоголь.

У цій статті ми пояснюємо, як діє суміш кратома та алкоголю і чи може вона бути шкідливою.

Як кратом та алкоголь діють разом?

Оскільки кратом продається в поєднанні з іншими методами лікування та домашніми засобами від поширених недуг, таких як біль, погана концентрація уваги та занепад сил, люди можуть намагатися займатися самолікуванням за допомогою кратома.

Як і у випадку з іншими речовинами, існує ймовірність зловживання кратомом, а також побічних ефектів від поєднання з алкоголем або іншими речовинами. У таких ситуаціях ефекти кратома та алкоголю підсилюють один одного, що може призвести до інтенсивного стану сп'яніння. Цей кайф значно сильніший, ніж від вживання алкоголю або кратома окремо.

Більшість людей не усвідомлюють, що взаємодія кратома та алкоголю значно підвищує ризик передозування.

Kratomblätter und Alkohol Kratom Alkohol

Змішування кратома з алкоголем: чи небезпечний мікс?

Поєднання різних речовин ніколи не є хорошою ідеєю. Хоча вони можуть мати позитивний вплив один на одного, майже завжди існують негативні взаємодії, які можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.

Змішувати стимулятор із заспокійливим вкрай небезпечно з двох причин: по-перше, це створює навантаження на центральну нервову систему, яка відповідає за всі види сигналізації, а по-друге, одна речовина пригнічує дію іншої. Як наслідок, у людей часто складається враження, що вони недостатньо сильні, і вони споживають їх більше.

Однак є багато людей з різним досвідом - позитивним, негативним і нейтральним. Оскільки досі немає наукових досліджень, які б довели чітку взаємодію між алкоголем і кратомом, це наші висновки:

Низька доза

Як влучно сказав Парацельс у 16 столітті, що для будь-якої речовини важлива доза, це однаково вірно і для кратома, і для алкоголю. При спільному вживанні в невеликих кількостях вони створюють приємну ментальну стимуляцію, яка піднімає настрій і робить вас оптимістом. Фізично ви відчуваєте себе більш розслабленими і чутливими - виникає більш інтенсивне фізичне відчуття.

Тож, здається, немає ніякої небезпеки, якщо ви будете обережні з дозуванням. Однак люди часто хочуть прийняти трохи більше, щоб досягти сильнішого ефекту - і так вони швидко потрапляють у замкнене коло передозування.

Середня доза

Захоплююче, як різні речовини можуть впливати на різних людей - так само як і цей коктейль. При середній дозі алкоголю і кратома майже всі користувачі відчували анестезуючий ефект.

Інші ефекти, однак, були надзвичайно різноманітними: позитивними або сильно п'янкими, але все одно приємними і розслаблюючими. Однак у деяких користувачів ця комбінація викликала небажані побічні ефекти, такі як блювота, фізичний дискомфорт, запаморочення, нудота і надмірне потовиділення.

Важливо зазначити, що існують різні види алкогольних напоїв, а також різні сорти кратома. Не всі вони однаково міцні або мають однаковий ефект. Наприклад, дистильовані напої міцніші, ніж ферментовані, а червоний листовий кратом має сильніший анестезуючий ефект, ніж інші сорти.

Висока доза

Для всіх речовин існує консенсус: зловживання завжди має негативні наслідки. Коли кратом змішують з алкоголем і вживають у великих дозах, це може призвести до передозування і навіть до втрати свідомості. Головним винуватцем цього є алкоголь, але побічні ефекти, природно, збільшуються, коли обидві речовини вживаються разом.

Похмілля після вживання великої кількості алкоголю і кратома також набагато гірше, ніж при вживанні чистого алкоголю, подібно до так званого "вівторка самогубств", спровокованого МДМА.

Можливі побічні ефекти від змішування кратома та алкоголю

Люди, які мали несприятливий досвід вживання середніх доз кратома та алкоголю, повідомляють про схожі побічні ефекти, можливо, через легку інтоксикацію. Це може бути викликано реакцією непереносимості:

  • втома
  • часте сечовипускання
  • свербіж
  • запор
  • запаморочення
  • пітливість
  • сплутаність свідомості
  • нудота
  • сонливість

Люди, які вживали обидві речовини одночасно у вищих дозах, відчували більш серйозні побічні ефекти:

  • збудження
  • високий кров'яний тиск
  • прискорене серцебиття
  • судоми
  • дратівливість
  • галюцинації
  • непритомність

Висновок: кратом краще вживати без алкоголю

Одночасне вживання різних речовин збільшує небажані побічні ефекти, особливо якщо мова йде про речовини, які негативно взаємодіють між собою.

Тому має сенс не вживати кратом і алкоголь разом, хоча б для того, щоб уникнути можливих побічних ефектів або взаємодій і виключити потенційну залежність у довгостроковій перспективі.

Кратом - це назва листя дерева Mitragyna Speciosa (також відомого в розмовній мові як кратомове дерево). Всі ефекти, описані на цьому веб-сайті, призначені лише для надання інформації про саму речовину і не є частиною опису пропонованого нами продукту! Вони описують і пояснюють колишнє використання в країнах походження в Південно-Східній Азії.
Кратом не підпадає під дію українського закону про лікарські засоби і не є харчовим продуктом.

Всі пропоновані нами продукти з кратома не призначені для вживання в їжу, і ми категорично не рекомендуємо їх приймати. Вони не призначені для терапевтичних цілей, не є косметичними засобами і не є продуктами харчування.

Наші продукти з кратома продаються виключно як натуральний барвник, засіб для ванночок для ніг, в наукових цілях і як наочний матеріал. Вони не призначені для споживання людиною.