Матча - його приготування та ефекти!

жовтень 12, 2023

Kratom World Matcha green tea japan farm premium

Високоякісне листя японського зеленого чаю, подрібнене в порошок.

За 20 днів до збору врожаю плантацію затінюють, щоб усунути 90% природного світла, що збільшує вироблення хлорофілу в рослинах і надає їм типового для матча зеленого кольору.

Зібране вручну листя обробляють парою, сушать і обрізають, щоб видалити жилки та стебла. Потім листя повільно перемелюють на обертових кам'яних млинах.



Завдяки високоякісній обробці в матчі зберігаються активні інгредієнти, такі як вітаміни, антиоксиданти, мінерали та клітковина.



На відміну від інших чаїв, ми п'ємо не тільки настій, а й цілий лист, а це означає, що споживаємо в 10-15 разів більше поживних речовин.



Спочатку зелений чай використовували як еліксир для лікування набряків, лихоманки та інших симптомів.

Потім його використовували дворяни і духовенство як цілющий тонізуючий засіб.



Чайна церемонія під час приготування матчу стала ритуалом дзенських ченців, японських дворян і самураїв.

Існують певні і суворі правила проведення чайних церемоній, саме тому в Японії з'явилися чайні школи, присвячені правильному приготуванню матча.



На сьогоднішній день використання матчу необмежене. Окрім рецептів напоїв, матчу також додають до найрізноманітніших десертів, страв, коктейлів тощо.

Матча дуже популярний у вигляді морозива або шоколаду.



Однак частіше за все матчу вживають у вигляді порошку: розчиняють у воді як класичний напій.

Регулярне вживання чаю матчу сприяє засвоєнню антиоксидантів, вітамінів, мінералів і клітковини.



Активні речовини, що містяться в матчі, позитивно впливають на розвиток раку, серцево-судинних захворювань і різних інфекцій. Фтор, якого багато в матчі, запобігає розвитку карієсу та інших недуг.

Дубильні речовини, що містяться в матчі, мають вищезгадану протизапальну дію, заспокоюють шлунок і кишечник і загоюють слизові оболонки дихальних шляхів при застуді.



ТЕПЛА МАТЧА

Насипте чайну ложку чаю в склянку і залийте 1 склянкою кип'яченої води, охолодженої приблизно до 75°C. Потім збийте ложкою. Потім збийте бамбуковим віночком, щоб видалити грудочки, які можуть утворитися в напої, і отримати ідеальну текстуру напою.

 

 

КРИЖАНА МАТЧА

Насипте 1 чайну ложку матчу в блендер, додайте 3-4 ложки льоду, 1 склянку горілки і ретельно збовтайте.

Насолоджуйтесь чашкою!

Дякуємо, що прочитали цю статтю,

Ваша команда Kratom World