Симбіоз оцтових бактерій і декількох видів дріжджів.
Целюлоза, утворена оцтовими бактеріями, забезпечує зв'язність.
Чайний гриб має сіро-коричневу, желеподібну оболонку.
Молодий чайний гриб має світлий колір, який з часом темнішає; його тривалість життя становить близько 6 місяців.
Колір варіюється залежно від чаю, з якого виготовлений напій, зазвичай від медового до темно-коричневого. Смак залежить від тривалості ферментації, зазвичай він кисло-солодкий. Тривалість і умови ферментації впливають на вміст оцтової кислоти, яка відповідає за типову кислотність чайного гриба.
Чайний гриб містить вітаміни C, D, E, K і групи B, він зміцнює імунітет, підтримує кишкову флору і допомагає правильному функціонуванню кишечника.
Регулярне вживання напою сприяє кращому функціонуванню мозку та серця.
Він також є джерелом антиоксидантів, а це означає, що він затримує видимі ознаки старіння. Антиоксиданти допомагають зменшити кількість вільних радикалів, які пошкоджують клітини організму.
Комбуча має антиоксидантну дію, і в той же час вживання пробіотиків може покращити захист від проблем з психічним здоров'ям.
Чайний гриб можна вживати в будь-який час доби, а для підтримки його ефекту можна пити його вранці натщесерце, що дасть поштовх метаболізму.
Важливим є регулярне і тривале вживання, в ідеалі - 240 мл на день.
Ви можете спробувати чайний гриб від чудового виробника EREBOS
ТУТ!
Дякуємо, що прочитали цю статтю,
Ваша команда Kratom World